- KITTY
- PRINT
- IMAGE
- CHALLENGE
- CALCULATOR
- New Worksheet

Name
Grade
School

Date
Questions20
Score

1

What is the time duration between 1:30 PM and 4:45 PM?

2

How many hours & minutes interval between 7:00 AM and 4:00 PM?

3

How many hours & minutes interval between 8:00 AM and 3:00 PM?

4

Find the duration of time from 12:30 PM to 4:25 AM nextday?

5

What is the time duration between 10:05 AM yesterday and 4:05 PM today?

6

What is the time duration between 12:45 PM and 1:30 PM?

7

How many hours & minutes interval between 8:00 AM and 6:00 PM?

8

How many hours & minutes interval between 8:30 AM and 5:00 PM?

9

Find the duration of time from 10:45 PM to 5:05 AM nextday?

10

What is the time duration between 9:25 AM yesterday and 8:10 PM today?

11

How many hours & minutes interval between 7:00 AM and 3:00 PM?

12

What is the time difference between 7:30 AM and 4:30 AM?

13

How many hours & minutes interval between 10:00 AM and 6:00 PM?

14

Find the duration of time from 10:25 PM to 8:05 AM nextday?

15

What is the time duration between 12:15 AM yesterday and 8:30 PM today?

16

What is the time duration between 1:45 PM and 7:15 PM?

17

What is the time difference between 10:50 AM and 3:45 AM?

18

How many hours & minutes interval between 5:45 AM and 4:10 PM?

19

Find the duration of time from 2:10 PM to 9:40 AM nextday?

20

What is the time duration between 10:45 AM yesterday and 7:50 PM today?

Answers Key

Show All Workout

1

What is the time duration between 1:30 PM and 4:45 PM?

3 hours 15 minutes

Solution

4:45 PM - 1:30 PM = 4:45 - 1:30 = 3:15

∴ Duration of time interval = 3 hours 15 minutes

∴ Duration of time interval = 3 hours 15 minutes

2

How many hours & minutes interval between 7:00 AM and 4:00 PM?

9 hours

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

4:00 PM = 12:00 + 4:00 = 16 hrs 00 mins

7:00 AM = 7 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 16:00 - 7:00 = 9 hours

4:00 PM = 12:00 + 4:00 = 16 hrs 00 mins

7:00 AM = 7 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 16:00 - 7:00 = 9 hours

3

How many hours & minutes interval between 8:00 AM and 3:00 PM?

7 hours

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

3:00 PM = 12:00 + 3:00 = 15 hrs 00 mins

8:00 AM = 8 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 15:00 - 8:00 = 7 hours

3:00 PM = 12:00 + 3:00 = 15 hrs 00 mins

8:00 AM = 8 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 15:00 - 8:00 = 7 hours

4

Find the duration of time from 12:30 PM to 4:25 AM nextday?

15 hours 55 minutes

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

4:25 AM = 4 hrs 25 mins

12:30 PM = 12 hrs 30 mins

Time Interval = Remaining Time to Hit 24 Hours + The Time on Next Day

Remaining Time to Hit 24 Hours = 24:00 - 12:30 = 11 hrs 30 mins

The Time on Next Day = 4 hrs 25 mins

Duration of Time Interval = 11:30 + 4:25 = 15 hrs 55 mins

∴ The time duration from 10:45 PM to 5:05 AM next day = 15 hours 55 minutes

4:25 AM = 4 hrs 25 mins

12:30 PM = 12 hrs 30 mins

Time Interval = Remaining Time to Hit 24 Hours + The Time on Next Day

Remaining Time to Hit 24 Hours = 24:00 - 12:30 = 11 hrs 30 mins

The Time on Next Day = 4 hrs 25 mins

Duration of Time Interval = 11:30 + 4:25 = 15 hrs 55 mins

∴ The time duration from 10:45 PM to 5:05 AM next day = 15 hours 55 minutes

5

What is the time duration between 10:05 AM yesterday and 4:05 PM today?

30 hours = 1 day 6 hours

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

10:05 AM = 10 hrs 05 mins

4:05 PM = 12:00 + 4:05 = 16 hrs 05 mins

Duration of Time Interval = Today’s Time + Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday

Today’s Time = 16 hrs 05 mins

Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday = 24:00 - 10:05 = 13 hrs 55 mins

Duration of Time Interval = 16:05 + 13:55

= 30 hrs 00 min

= 1 day 6 hours

∴ The time duration from 09:25 AM yesterday to 8:10 AM today

= 1 day 6 hours

10:05 AM = 10 hrs 05 mins

4:05 PM = 12:00 + 4:05 = 16 hrs 05 mins

Duration of Time Interval = Today’s Time + Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday

Today’s Time = 16 hrs 05 mins

Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday = 24:00 - 10:05 = 13 hrs 55 mins

Duration of Time Interval = 16:05 + 13:55

= 30 hrs 00 min

= 1 day 6 hours

∴ The time duration from 09:25 AM yesterday to 8:10 AM today

= 1 day 6 hours

6

What is the time duration between 12:45 PM and 1:30 PM?

45 minutes

Solution

12:45 PM - 1:30 PM = 12:45 - 1:30 = 0:45

∴ Duration of time interval = 45 minutes

∴ Duration of time interval = 45 minutes

7

How many hours & minutes interval between 8:00 AM and 6:00 PM?

10 hours

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

6:00 PM = 12:00 + 6:00 = 18 hrs 00 mins

8:00 AM = 8 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 18:00 - 8:00 = 10 hours

6:00 PM = 12:00 + 6:00 = 18 hrs 00 mins

8:00 AM = 8 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 18:00 - 8:00 = 10 hours

8

How many hours & minutes interval between 8:30 AM and 5:00 PM?

8 hours 30 minutes

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

5:00 PM = 12:00 + 5:00 = 17 hrs 00 mins

8:30 AM = 8 hrs 30 mins

∴ Duration of time interval = 17:00 - 8:30 = 8 hours 30 minutes

5:00 PM = 12:00 + 5:00 = 17 hrs 00 mins

8:30 AM = 8 hrs 30 mins

∴ Duration of time interval = 17:00 - 8:30 = 8 hours 30 minutes

9

Find the duration of time from 10:45 PM to 5:05 AM nextday?

6 hours 20 minutes

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

5:05 AM = 5 hrs 05 mins

10:45 PM = 12:00 + 10:45 = 22 hrs 45 mins

Time Interval = Remaining Time to Hit 24 Hours + The Time on Next Day

Remaining Time to Hit 24 Hours = 24:00 - 22:45 = 1 hr 15 mins

The Time on Next Day = 5 hrs 05 mins

Duration of Time Interval = 1:15 + 5:05 = 6 hrs 20 mins

∴ The time duration from 10:45 PM to 5:05 AM next day = 6 hours 20 minutes

5:05 AM = 5 hrs 05 mins

10:45 PM = 12:00 + 10:45 = 22 hrs 45 mins

Time Interval = Remaining Time to Hit 24 Hours + The Time on Next Day

Remaining Time to Hit 24 Hours = 24:00 - 22:45 = 1 hr 15 mins

The Time on Next Day = 5 hrs 05 mins

Duration of Time Interval = 1:15 + 5:05 = 6 hrs 20 mins

∴ The time duration from 10:45 PM to 5:05 AM next day = 6 hours 20 minutes

10

What is the time duration between 9:25 AM yesterday and 8:10 PM today?

34 hours 45 minutes = 1 day 10 hours 45 minutes

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

9:25 AM = 9 hrs 25 mins

8:10 PM = 12:00 + 8:10 = 20 hrs 10 mins

Duration of Time Interval = Today’s Time + Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday

Today’s Time = 20 hrs 10 mins

Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday = 24:00 - 9:25 = 14 hrs 35 mins

Duration of Time Interval = 20:10 + 14:35

= 34 hrs 45 mins

= 1 day 10 hours 45 minutes

∴ The time duration from 09:25 AM yesterday to 8:10 AM today

= 1 day 10 hours 45 minutes

9:25 AM = 9 hrs 25 mins

8:10 PM = 12:00 + 8:10 = 20 hrs 10 mins

Duration of Time Interval = Today’s Time + Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday

Today’s Time = 20 hrs 10 mins

Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday = 24:00 - 9:25 = 14 hrs 35 mins

Duration of Time Interval = 20:10 + 14:35

= 34 hrs 45 mins

= 1 day 10 hours 45 minutes

∴ The time duration from 09:25 AM yesterday to 8:10 AM today

= 1 day 10 hours 45 minutes

11

How many hours & minutes interval between 7:00 AM and 3:00 PM?

8 hours

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

3:00 PM = 12:00 + 3:00 = 15 hrs 00 mins

7:00 AM = 7 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 15:00 - 7:00 = 8 hours

3:00 PM = 12:00 + 3:00 = 15 hrs 00 mins

7:00 AM = 7 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 15:00 - 7:00 = 8 hours

12

What is the time difference between 7:30 AM and 4:30 AM?

3 hours

Solution

7:30 AM - 4:30 AM = 7:30 - 4:30 = 3:00

∴ Duration of time interval = 3 hours

∴ Duration of time interval = 3 hours

13

How many hours & minutes interval between 10:00 AM and 6:00 PM?

8 hours

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

6:00 PM = 12:00 + 6:00 = 18 hrs 00 mins

10:00 AM = 10 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 18:00 - 10:00 = 8 hours

6:00 PM = 12:00 + 6:00 = 18 hrs 00 mins

10:00 AM = 10 hrs 00 mins

∴ Duration of time interval = 18:00 - 10:00 = 8 hours

14

Find the duration of time from 10:25 PM to 8:05 AM nextday?

9 hours 40 minutes

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

8:05 AM = 8 hrs 05 mins

10:25 PM = 12:00 + 10:25 = 22 hrs 25 mins

Time Interval = Remaining Time to Hit 24 Hours + The Time on Next Day

Remaining Time to Hit 24 Hours = 24:00 - 22:25 = 1 hr 35 mins

The Time on Next Day = 8 hrs 05 mins

Duration of Time Interval = 1:35 + 8:05 = 9 hrs 40 mins

∴ The time duration from 10:45 PM to 5:05 AM next day = 9 hours 40 minutes

8:05 AM = 8 hrs 05 mins

10:25 PM = 12:00 + 10:25 = 22 hrs 25 mins

Time Interval = Remaining Time to Hit 24 Hours + The Time on Next Day

Remaining Time to Hit 24 Hours = 24:00 - 22:25 = 1 hr 35 mins

The Time on Next Day = 8 hrs 05 mins

Duration of Time Interval = 1:35 + 8:05 = 9 hrs 40 mins

∴ The time duration from 10:45 PM to 5:05 AM next day = 9 hours 40 minutes

15

What is the time duration between 12:15 AM yesterday and 8:30 PM today?

44 hours 15 minutes = 1 day 20 hours 15 minutes

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

12:15 AM = 0 hr 15 mins

8:30 PM = 12:00 + 8:30 = 20 hrs 30 mins

Duration of Time Interval = Today’s Time + Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday

Today’s Time = 20 hrs 30 mins

Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday = 24:00 - 00:15 = 23 hrs 45 mins

Duration of Time Interval = 20:30 + 23:45

= 44 hrs 15 mins

= 1 day 20 hours 15 minutes

∴ The time duration from 09:25 AM yesterday to 8:10 AM today

= 1 day 20 hours 15 minutes

12:15 AM = 0 hr 15 mins

8:30 PM = 12:00 + 8:30 = 20 hrs 30 mins

Duration of Time Interval = Today’s Time + Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday

Today’s Time = 20 hrs 30 mins

Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday = 24:00 - 00:15 = 23 hrs 45 mins

Duration of Time Interval = 20:30 + 23:45

= 44 hrs 15 mins

= 1 day 20 hours 15 minutes

∴ The time duration from 09:25 AM yesterday to 8:10 AM today

= 1 day 20 hours 15 minutes

16

What is the time duration between 1:45 PM and 7:15 PM?

5 hours 30 minutes

Solution

7:15 PM - 1:45 PM = 7:15 - 1:45 = 5:30

∴ Duration of time interval = 5 hours 30 minutes

∴ Duration of time interval = 5 hours 30 minutes

17

What is the time difference between 10:50 AM and 3:45 AM?

7 hours 05 minutes

Solution

10:50 AM - 3:45 AM = 10:50 - 3:45 = 7:05

∴ Duration of time interval = 7 hours 05 minutes

∴ Duration of time interval = 7 hours 05 minutes

18

How many hours & minutes interval between 5:45 AM and 4:10 PM?

10 hours 25 minutes

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

4:10 PM = 12:00 + 4:10 = 16 hrs 10 mins

5:45 AM = 5 hrs 45 mins

∴ Duration of time interval = 16:10 - 5:45 = 10 hours 25 minutes

4:10 PM = 12:00 + 4:10 = 16 hrs 10 mins

5:45 AM = 5 hrs 45 mins

∴ Duration of time interval = 16:10 - 5:45 = 10 hours 25 minutes

19

Find the duration of time from 2:10 PM to 9:40 AM nextday?

19 hours 30 minutes

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

9:40 AM = 9 hrs 40 mins

2:10 PM = 12:00 + 2:10 = 14 hrs 10 mins

Time Interval = Remaining Time to Hit 24 Hours + The Time on Next Day

Remaining Time to Hit 24 Hours = 24:00 - 14:10 = 9 hrs 50 mins

The Time on Next Day = 9 hrs 40 mins

Duration of Time Interval = 9:50 + 9:40 = 19 hrs 30 mins

∴ The time duration from 10:45 PM to 5:05 AM next day = 19 hours 30 minutes

9:40 AM = 9 hrs 40 mins

2:10 PM = 12:00 + 2:10 = 14 hrs 10 mins

Time Interval = Remaining Time to Hit 24 Hours + The Time on Next Day

Remaining Time to Hit 24 Hours = 24:00 - 14:10 = 9 hrs 50 mins

The Time on Next Day = 9 hrs 40 mins

Duration of Time Interval = 9:50 + 9:40 = 19 hrs 30 mins

∴ The time duration from 10:45 PM to 5:05 AM next day = 19 hours 30 minutes

20

What is the time duration between 10:45 AM yesterday and 7:50 PM today?

33 hours 05 minutes = 1 day 9 hours 05 minutes

Solution

Convert the time in 12 hours to 24 hours format

10:45 AM = 10 hrs 45 mins

7:50 PM = 12:00 + 7:50 = 19 hrs 50 mins

Duration of Time Interval = Today’s Time + Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday

Today’s Time = 19 hrs 50 mins

Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday = 24:00 - 10:45 = 13 hrs 15 mins

Duration of Time Interval = 19:50 + 13:15

= 33 hrs 05 mins

= 1 day 9 hours 05 minutes

∴ The time duration from 09:25 AM yesterday to 8:10 AM today

= 1 day 9 hours 05 minutes

10:45 AM = 10 hrs 45 mins

7:50 PM = 12:00 + 7:50 = 19 hrs 50 mins

Duration of Time Interval = Today’s Time + Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday

Today’s Time = 19 hrs 50 mins

Remaining Time to Hit 24 Hours on Yesterday = 24:00 - 10:45 = 13 hrs 15 mins

Duration of Time Interval = 19:50 + 13:15

= 33 hrs 05 mins

= 1 day 9 hours 05 minutes

∴ The time duration from 09:25 AM yesterday to 8:10 AM today

= 1 day 9 hours 05 minutes

How many hours & minutes between two times worksheet with answers for 6th grade math curriculum is available online for free in printable and downloadable (pdf & image) format. Tap on PRINT, PDF or IMAGE button to print or download this grade-6 time conversion & measurement worksheet to practice how to find the total time duration in hours and minutes between two clock times.

In this sixth grade time conversion and measurement worksheet, students are required to find the total time interval between two given times. Convert the two given times in 12-hours format (AM or PM) to 24-hours format and find the difference between the two times. Note that this is a special subtraction where the minutes will get subtracted from minutes and the hours get subtracted from hours. If any hour value regrouped to minutes, it should be converted to minutes and added to the respective minute values.

Teachers, tutors, parents or students can check or validate the solved questions by using the corresponding answers key which comprises the step by step work on how to find how many hours and minutes between two times.

Students, teachers, tutors or parents can generate unlimited set of questions and answers by using this "**NEW WORKSHEET**" button to prepare exam, assignments, classwork or homework problems, or step by step calculation to find the time between two times.

Related Worksheets

Related Challenges

Related Calculators

RankUpturn.com © 2017 - 2021

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Kitty

Hey! I'm Kitty

I can answer you simple math queries!

Hey! I'm Kitty

I can answer you simple math queries!

Question
Kitty's Answer

Login
Register

Login
Register